*Fan forum for everything and everyone*

Have fun :]


You are not connected. Please login or register

That 70's show / Шеметни години

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 That 70's show / Шеметни години on Сря Сеп 01, 2010 7:16 pm


„Шеметни години” е сериал, създаден от Бони и Тери Търнър – хората, които стоят зад друг телевизионен хит – „На гости на третата планета”. След създаването си, предаването бързо печели признание и отзивите за него са много положителни. Успехът изненадва дори и създателите, които не са очаквали толкова добра приемственост сред набелязаната аудитория – тийнейджърите. Нещо повече, сериалът се оказва популярен и сред по-въздрастната зрителска група – тези между 18–50 години. „Шеметни години” поставя основите на шеметните кариери на звезди като Ащън Кътчър, Топър Грейс, Джош Майърс и други.

Главни герои в сериала са тийнейджърът Ерик Форман (Топър Грейс) и петимата негови приятели: приятелката му и съседка Дона, проблемният бунтар Стивън, женкарят Майкъл (Кътчър), учлищната мажоретка Жаклин, за която парите и социалнияъ статус са на първо място и Фез – студент от програма за обмяна между държавите.

Във фокуса на сериала са отношенията между главните герои, връзките, които се зараждат между тях, караниците, проблемите, скандалите, радостните моменти и всички възходи и падения, които те преживяват. Централна за „Шеметни години” е връзката между Ерик и Дона, които са най-зрелите и най-отговорните. Чрез тях редовно се чуват някои истини за живота на тийнейджърите, индиректно се дават съвети за живота на подрастващите и се критикуват някои аспекти на всекидневието.

Характерна за сериала е смелата и натоварена с послания ретроспекция, която „Шеметни години” прави на един от най-важните периоди в развитието на новата история на Америка – 70-те години на 20-ти век. Това е период на промени за Америка, които впоследствие оказват влияние върху целия свят в много аспекти: политически и социални теми, феминизмът, развитието на сексуалните отношения, технологичният напредък, упадъкът на традиционните ценности, наркотиците... Въпреки това създателите на поредицата нито за момент не забравят, че правят развлекателен сериал и всичко е подчинено на една идея – да бъде забавно. Дори и най-сериозните теми са представени с усмивка и по такъв елегантен начин, че хем посланието става ясно и въпросът не губи от важността си, хем не е представен по претенциозен и сух начин, който да отблъсне зрителите.

„Шеметни години” е американски сериал, чиято премиера е на 23-ти август 1998г., а последният епизод е излъчен в САЩ на 18-ти май 2006г. Сериалът има 8 сезона и общо 200 епизода. „Шеметни години” е отличен с 1 награда и 15 номинации за ЕМИ.

Взето от Дата

Вижте профила на потребителя http://fansplace.bulgarianforum.net

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите